Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen59g18kcal0.2g3.8g0.1g0.9g
Luumu kivetön, kuivattu 25g51kcal1.1g9.4g0.2g2.2g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala20g64kcal3g11.9g0.5g2g
Vehnäjauho puolikarkea 16g56kcal1.7g11.4g0.2g0.6g
Ruokasooda 2.3g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g8g48kcal1.9g0.5g4.3g0g
Ruokosokeri30g123kcal0g30.1g0g0g
Neilikka, annos 4g0.5g1.8kcal0g0.4g0g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g0.5g1.7kcal0g0.3g0g0.1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.5g1.8kcal0g0.4g0g0g
Piimä AB Acidophilus Valio20g11kcal0.6g0.9g0.5g0g
Rypsiöljy 18g160kcal0g0g18.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana402g1074kcal17g138.2g47.8g11.6g
Valittu annoskoko201g537kcal8.5g69.1g23.9g5.8g
Annoskoko puolitettuna101g269kcal4.3g34.6g12g2.9g
Arvot/100g100g267kcal4.2g34.4g11.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082