Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo37g259kcal0.1g0.1g29.2g0g
Sokeri 25g101kcal0g24.8g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g73g223kcal7.1g44.7g1.5g10.6g
Leivinjauhe 0.7g1.3kcal0g0.3g0g0g
Mustikka metsä- 53g23kcal0.3g3.4g0.3g1.7g
Sokeri12g50kcal0g12.2g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 1.5g4.9kcal0g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana403g1323kcal15g173.4g62g24.6g
Valittu annoskoko201g661kcal7.5g86.7g31g12.3g
Annoskoko puolitettuna101g331kcal3.8g43.4g15.5g6.2g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906