Juhlava kaurapuuro

Kiehauta vesi.

Lisää kauraryynit imeytymään.

Kun vesi on abt imeytynyt, lisää maito.

Jätä porisemaan hiljaisella tulella n. 45 minuutiksi, sekoittele välillä niin kypsyy tasaisesti, mausta lopuksi suolalla.

Keittoastiaksi sopii teflon- tai valurautapata, siis joku semmoinen astia mihin maito ei pala helposti kiinni.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 460 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g26g95kcal3.8g15.5g1.8g2.5g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 109g50kcal3.3g5.3g1.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 66g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana403g289kcal14.2g41.6g6.8g5g
Valittu annoskoko201g144kcal7.1g20.8g3.4g2.5g
Annoskoko puolitettuna101g72kcal3.6g10.4g1.7g1.3g
Arvot/100g100g72kcal3.5g10.3g1.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=73103