Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 7.3g39kcal0.1g0.1g4.4g0g
Sokeri 31g126kcal0g30.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 47g162kcal4.8g33.1g0.6g1.7g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)36g12kcal1.1g1.7g0g0g
Rypsiöljy 6.6g58kcal0g0g6.6g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 73g26kcal0.1g5.2g0.1g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana403g845kcal12.2g142g23.4g6.4g
Valittu annoskoko201g422kcal6.1g71g11.7g3.2g
Annoskoko puolitettuna101g211kcal3.1g35.5g5.9g1.6g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247