Uunimakkara hapankaalipedillä

Silppua pekoni ja paista sitä hieman pannulla, niin että suurimmat rasvat erottuvat ja pekonista tulee rapsakkaa.

Laita uunivuokaan liotettu hapankaali, pekonit, herneet, ripaus suolaa ja pippuria sekä kerma.

Sekoita ainekset.

Tee makkaran päälle viiltoja ja upota makkara osittain hapankaalipetiin.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Kypsennyksen loppuvaiheessa sipaise makkaroiden päälle hieman sinappia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 269 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali 75g21kcal0.8g3.2g0.1g1.5g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g38g20kcal2.1g2g0.4g0g
Pekoni, paistettu 14g73kcal2.3g0g7.1g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 0g0kcal0g0g0g0g
Lenkki, kevyt sininen HK75g128kcal7.5g7.5g7.5g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana404g482kcal25.4g25.4g30.2g3.2g
Valittu annoskoko202g241kcal12.7g12.7g15.1g1.6g
Annoskoko puolitettuna101g121kcal6.4g6.4g7.6g0.8g
Arvot/100g100g120kcal6.3g6.3g7.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=403174