Mausteinen jauheliha-linssikeitto

Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi106g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 1.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g35g11kcal0.4g2.1g0.1g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha28g47kcal5.3g0g2.8g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 8.4g27kcal2.1g3.9g0.2g0.8g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 14g19kcal1.2g2.5g0.3g0.7g
Porkkana 7g2.3kcal0g0.4g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana404g215kcal18.2g18.4g6.8g3.4g
Valittu annoskoko202g107kcal9.1g9.2g3.4g1.7g
Annoskoko puolitettuna101g54kcal4.6g4.6g1.7g0.9g
Arvot/100g100g53kcal4.5g4.6g1.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=171413