Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa70g12kcal0.3g1.8g0.4g0.5g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)56g93kcal10.7g0g5.6g0g
Ranskankerma Valio21g59kcal0.5g0.7g5.9g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g32g6.4kcal0.2g1.2g0.1g0.4g
Lihaliemikuutio Maggi1.5g4.3kcal0.1g0.1g0.4g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)14g38kcal4.2g0g2.4g0g
Sipuli (kuorittu)7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana404g430kcal32.2g8.2g29.6g2g
Valittu annoskoko202g215kcal16.1g4.1g14.8g1g
Annoskoko puolitettuna101g108kcal8.1g2.1g7.4g0.5g
Arvot/100g100g107kcal8g2g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=208690