Tomaatti-fetapiiras

Tomaatti-fetapiiras

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
125g voita tai margariinia
2-3 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 prk (200g) Feta kuutioita
1 rasia (250g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa silppuna
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
suolaa, pippuria
50-100g juustoraastetta

Nypi margariini ja jauhot kulhossa.

Lisää kylmä vesi, sekoita taikinaksi.

Laita viileään lepäämään noin 30-60 minuuttia.

Voit käyttää halutessasi myös valmista piiraspohjaa (400g)

Painele taikina piirasvuokaan (halkaisija n 26cm).

Tee pohjaan kunnon reunat, pistele pohja haarukalla.

Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.

Sekoita kananmunat, kerma ja mausteet.

Lado basilikasilppu, Fetajuustokuutiot ja tomaatti piirakan pohjalle, kaada munakerma päälle.

Ripottele juustoraaste pinnalle ja paista 225 asteessa, uunin alatasossa noin 20 minuuttia.

Koristele piiras kirsikkatomaateilla ja tuoreilla Basilikan lehdillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Emmiina83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 325g1115kcal33.1g227.5g3.9g11.4g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen208g1500kcal0g0g166.7g0g
Feta, Arla Apetina 3%333g367kcal60g6.7g10g0g
Kirsikkatomaatti, 50g417g83kcal2.5g15.8g1.2g0g
Basilika, tuore 83g23kcal2.6g0.9g0.7g1.3g
Kananmuna kuorineen punnittu227g286kcal24.9g0.7g20.4g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)333g550kcal10g13.3g50g0g
Juustoraaste, kevyt pizzaraaste (Ingman keittiöni)83g217kcal21.7g1.3g14.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4020g8280kcal309.6g532.4g534.2g25.4g
Valittu annoskoko2010g4140kcal154.8g266.2g267.1g12.7g
Annoskoko puolitettuna1005g2070kcal77.4g133.1g133.6g6.4g
Arvot/100g100g206kcal7.7g13.2g13.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173572