Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 340g1380kcal0g339.7g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 60g201kcal0g49g0g0.8g
Voi, 1 tl, 5 g400g2920kcal4g4g320g0g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0g
Mustikka metsä- 1200g528kcal6g76.8g7.2g39.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4020g10094kcal21g946.6g654.4g80.8g
Valittu annoskoko2010g5047kcal10.5g473.3g327.2g40.4g
Annoskoko puolitettuna1005g2523kcal5.3g236.7g163.6g20.2g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593