Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt347g160kcal11.1g16.6g5.2g0g
Hiiva 35g26kcal4.6g0.4g0.1g2.4g
Vehnäjauho, sunnuntai833g2914kcal99.9g591.1g17.5g25g
Keltuainen, 20g, annos 20g56g36kcal1.9g0.1g13.9g0g
Kananmuna kuoreton 83g119kcal10.4g0.2g8.5g0g
Voi 139g1007kcal1.7g0.6g112.8g0g
Sokeri 236g957kcal0g235.6g0g0g
Suola, annos 3g4.2g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g6.9g22kcal0.8g4.2g0.5g1.9g
Rusinat (Rainbow) 1 pss139g444kcal4.2g98.5g1g13.5g
Sekahedelmä, kuivattu 139g309kcal4.8g60.9g1.1g11.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4032g11984kcal278.8g2016.4g321.2g108.4g
Valittu annoskoko2016g5992kcal139.4g1008.2g160.6g54.2g
Annoskoko puolitettuna1008g2996kcal69.7g504.1g80.3g27.1g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984