Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 267g1896kcal2g1.1g213.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 463g1587kcal47.1g323.8g5.6g16.2g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 89g57kcal2.8g4.3g3.1g0g
Suola, annos 3g5.3g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 890g343kcal1.4g72.6g0.8g13.3g
Voi 45g323kcal0.5g0.2g36.2g0g
Manteli 89g548kcal21.4g5.9g48g6.4g
Sitruunamehu, laimentamaton71g15kcal0.2g1.1g0g0.1g
Sokeri 77g311kcal0g76.4g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 21g49kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4032g10257kcal150.8g970.8g614.4g72g
Valittu annoskoko2016g5128kcal75.4g485.4g307.2g36g
Annoskoko puolitettuna1008g2564kcal37.7g242.7g153.6g18g
Arvot/100g100g254kcal3.7g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935