Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi940g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 56g42kcal7.4g0.6g0.2g3.9g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 61g197kcal17.7g4.3g12.2g18.7g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl338g1150kcal47.4g216.5g10.5g18.6g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g611g2199kcal79.4g427.6g12.8g22.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4032g7178kcal303.8g1298g71.4g127.6g
Valittu annoskoko2016g3589kcal151.9g649g35.7g63.8g
Annoskoko puolitettuna1008g1795kcal76g324.5g17.9g31.9g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89116