Omenapiirakka

Kkp= kahvikuppi jonka vetoisuus on1,5dl

1 kkp sokeria
2 kkp jauhoja
1 kkp voisulaa
1 kpl kananmuna
1 tl leivinjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 kkp maitoa
Sokerit ja jauhot sekoitetaan keskenään joukkoon lisätään voisula.

Erotetaan yksi kahvikupillinen muruja erikseen ja jäljelle jääneeseen osaan lisätään muna, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä maito.

taikina kaadetaan matalaan vuokaan päälle omenat.

Omenoiden päälle kanelisokeria sekä ripotellaan loput murut.

Omenien sijasta voi käytää myös raparperia tai marjaa.

Uuniin 200 astetta ja 25 -30min

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Tipi66
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 32g129kcal0g31.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 49g167kcal5g34g0.6g1.7g
Voi 35g257kcal0.4g0.1g28.8g0g
Leivinjauhe 1.2g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4kcal0g1g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 50g19kcal0.1g4.1g0g0.7g
Kananmuna 50g(kpl)13g16kcal1.4g0g1.1g0g
Maito, Kevyt19g8.6kcal0.6g0.9g0.3g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1g3.6kcal0g0.8g0g0g
Sokeri 2g8.1kcal0g2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana404g1228kcal15.2g150g61.6g4.8g
Valittu annoskoko202g614kcal7.6g75g30.8g2.4g
Annoskoko puolitettuna101g307kcal3.8g37.5g15.4g1.2g
Arvot/100g100g304kcal3.8g37.1g15.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137478