Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen31g10kcal1g1.5g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.4g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g19g66kcal0.3g16.7g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.4g4.4kcal0.2g0.8g0.1g0.4g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g19g58kcal3.2g10.1g0.5g2.4g
Vehnäjauho, sunnuntai24g85kcal2.9g17.3g0.5g0.7g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g38g116kcal6.4g20.2g1.1g4.9g
Voi, normaalisuolainen (Valio)9g68kcal0.1g0.1g7.5g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g31g19kcal3.1g1.3g0.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen13g4.1kcal0.4g0.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu8.5g11kcal0.9g0g0.8g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl6.3g36kcal1.3g0.3g3.2g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana405g959kcal39.6g139g27.6g18.2g
Valittu annoskoko202g480kcal19.8g69.5g13.8g9.1g
Annoskoko puolitettuna101g240kcal9.9g34.8g6.9g4.6g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.3g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183