Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 17g21kcal1.9g0g1.5g0g
Sokeri 16g67kcal0g16.4g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g4.8g15kcal0.9g2g0.4g0.9g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl25g93kcal3g18.6g0.5g0.9g
Leivinjauhe 1.4g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Neljänviljanhiutale 5.8g19kcal0.6g3.4g0.2g0.7g
Fariinisokeri6.8g28kcal0g6.8g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.6g2.1kcal0g0.5g0g0g
Rypsiöljy 8.7g77kcal0g0g8.7g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 19g8.8kcal0.6g0.9g0.3g0g
Raparperi 97g33kcal0.7g5.3g0.1g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana405g730kcal15.6g108.8g23.4g7.8g
Valittu annoskoko202g365kcal7.8g54.4g11.7g3.9g
Annoskoko puolitettuna101g183kcal3.9g27.2g5.9g2g
Arvot/100g100g180kcal3.9g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733