Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g56g31kcal4.8g2.8g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 12g18kcal1.5g0g1.3g0g
Sokeri 18g73kcal0g17.9g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 11g34kcal1g6.2g0.2g1.6g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)7.8g29kcal1.1g4.3g0.6g0.9g
Leivinjauhe 0.9g1.6kcal0g0.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g69kcal2.1g14.1g0.2g0.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Mustikka metsä- 56g25kcal0.3g3.6g0.3g1.8g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g16g5.8kcal1.4g0g0g0g
Sokeri 3.4g14kcal0g3.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana405g620kcal24.4g105.2g7.6g10g
Valittu annoskoko203g310kcal12.2g52.6g3.8g5g
Annoskoko puolitettuna101g155kcal6.1g26.3g1.9g2.5g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518