Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 5.2g37kcal0g0g4.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen62g21kcal2.1g3.1g0g0g
Hiiva 5.2g3.9kcal0.7g0.1g0g0.4g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki21g12kcal1.8g1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 108g371kcal11g75.6g1.3g3.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana405g887kcal31.2g159.6g11g8.4g
Valittu annoskoko203g444kcal15.6g79.8g5.5g4.2g
Annoskoko puolitettuna101g222kcal7.8g39.9g2.8g2.1g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316567