Omenaiset uunikasvikset ja -makkara (pirkka)

8 - 9 (n. 800 g) perunaa
2 punasipulia
2 porkkanaa
3 rkl öljyä
1 tl oreganoa
1/2 tl timjamia
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 pkt (500 g) HK Sininen kevyt lenkkimakkaraa
2 omenaa
1 rs (250 g) miniluumutomaatteja

Kastike:
1 tlk (2 1/2 dl) Crème Bonjour Cuisinea, pesto
(2 - 3 rkl maitoa)

Vaihe 1
Kuori ja lohko perunat ja sipulit.

Kuori porkkanat, halkaise ja paloittele.

Vaihe 2
Levitä kasvikset uunivuokaan.

Lisää öljy ja mausteet.

Sekoita.

Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

Vaihe 3
Kuori ja paloittele makkara.

Pese omenat hyvin, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.

Vaihe 4
Lisää makkarat, omenat ja tomaatit vuokaan.

Jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja makkarat saaneet väriä.

Vaihe 5
Ohenna kastike halutessasi maidolla.

Tarjoa kastike erikseen.

(Merkitse kastike laskuriin erikseen!)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2170 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 75g57kcal1.4g11.6g0.2g0.8g
Punasipuli, kuorittu, 100g10g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Porkkana 14g4.6kcal0.1g0.8g0g0.4g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 3.8g33kcal0g0g3.8g0g
Lenkki, kevyt sininen HK47g80kcal4.7g4.7g4.7g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 30g13kcal0.1g2.8g0g0.5g
Miniluumutomaatti, annos 250g23g4.7kcal0.1g0.8g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana407g391kcal13g42.4g17.6g3.8g
Valittu annoskoko204g196kcal6.5g21.2g8.8g1.9g
Annoskoko puolitettuna102g98kcal3.3g10.6g4.4g1g
Arvot/100g100g96kcal3.2g10.4g4.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275280