Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 7.3g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 105g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.6g5kcal0g0g0.6g0g
Mustapippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Timjami 1.3g3.6kcal0.1g0.3g0.1g0.5g
Purjosipuli 11g2.5kcal0.2g0.3g0g0.2g
Valkosipuli 0.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 6.3g1.4kcal0g0.1g0g0g
Juuriselleri 7.5g2.3kcal0.1g0.3g0g0.2g
Tomaattisose tomaattipyree 6g4.5kcal0.3g0.8g0g0.1g
Puna-ahven savustettu 28g32kcal4.7g0g1.4g0g
Katkarapu 17g11kcal2.4g0g0.2g0g
Sinisimpukka vedessä 13g11kcal2g0.2g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana407g155kcal20g5.2g5.2g2.4g
Valittu annoskoko204g77kcal10g2.6g2.6g1.2g
Annoskoko puolitettuna102g39kcal5g1.3g1.3g0.6g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=64203