Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 41g140kcal4.1g28.5g0.5g1.4g
Sokeri 27g108kcal0g26.6g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 42g292kcal0.3g0g32.9g0g
Mustikka63g21kcal0.3g4g0.3g2.1g
Kananmuna kuoreton 12g16kcal1.4g0g1.2g0g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.8g3.3kcal0g0.8g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 19g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana407g1164kcal12.4g120.6g69.8g7g
Valittu annoskoko204g582kcal6.2g60.3g34.9g3.5g
Annoskoko puolitettuna102g291kcal3.1g30.2g17.5g1.8g
Arvot/100g100g286kcal3g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796