Munakoiso-parmigiana

4 annosta

Leikkaa puhtaat munakoisot pituussuunnassa n. puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Ne ovat nykyään niin laimeita, ettei niitä tarvitse itkettää suolassa.

Jos pidät makua liian voimakkaana, itketä tunti merisuolan alla.

Paista viipaleita maapähkinäöljyssä molemmin puolin pehmeiksi ja laita talouspaperille valumaan.

Leikkaa tomaatit kuutioiksi.

Paista sipulisiivuja oliiviöljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Lisää tomaattikuutiot ja paista niitä, kunnes ne ovat melkein sosemaisia.

Revi joukkoon basilika käsin.

Suolaa ja pippuroi.

Kokoa parmigianasi tässä järjestyksessä: uunivuokaan oliiviöljyä, kerros munakoisoviipaleita, parmesaaniraastetta, tomaattikuutioita ja mozzarellakuutioita.

Tee niin monta kerrosta kuin haluat.

Jätä viimeiseksi tomaattikuutioita ja parmesaania.

Paista 180 °C:ssa 40 min ja tarjoile lämpimänä, ei tulikuumana, parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 580 grammaa

Tiipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 875g196kcal4.4g27.1g1.8g21.9g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g700g142kcal4.2g26.6g2.1g9.8g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g175g679kcal57.8g0g49.7g0g
Juusto, mozzarella 175g456kcal32.6g0g35.5g0g
Sipuli (kuorittu)79g21kcal1g3.8g0.2g1.3g
Basilika, tuore13g5.2kcal0.4g0.7g0.1g0.5g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g13g118kcal0g0g13.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4060g3235kcal200.8g116.4g205g67g
Valittu annoskoko2030g1618kcal100.4g58.2g102.5g33.5g
Annoskoko puolitettuna1015g809kcal50.2g29.1g51.3g16.8g
Arvot/100g100g80kcal4.9g2.9g5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=164541