Amerikkalaiset pannukakut (Olivia)

1. Riko kananmunat piimän joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.

2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda.

Ripottele seos piimä-munaseoksen joukkoon vähitellen ja koko ajan vatkaten.

Lisää sokeri tai hunaja, vaniljasokeri ja suola.

Sekoita ja anna taikinan levähtää 5-10min.

3. Kuumenna pieni valurautapannu kuumaksi.

Lisää pannulle n. 2tl voita.

Kaada pannulle n. desilitra taikinaa.

Paista kunnes pinta alkaa kuplia ja hyytyä reunoilta.

Käännä pannukakku norkealla lastalla ja paista toiselta puolelta pari minuuttia.

4. Pienennä lämpötilaa.

Lisää nokare voita ja paista loput pannukakut.

Olivian vinkkejä onnistumiseen:
- Anna piimän ja kananmunien lämmetä huoneenlämmössä enen taikinan valmistamista.

- Älä vatkaa taikinaa liikaa, ettei jauhojen gluteiini muodosta taikinaan sitkoa.

- Paista mieluummin liian alhaisella kuin liian korkealla lämpötilalla.

- Kaada taikina pannulle spiraalimaisena nauhana, jolloin pannukakusta tulee tasaisen paksu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 127 grammaa

Kuuteppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä AB Acidophilus Valio1119g593kcal35.8g50.3g28g0g
Kananmuna kuorineen punnittu217g274kcal23.9g0.7g19.6g0g
Voi, 1 tl, 5 g80g583kcal0.8g0.8g63.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 519g1782kcal52.9g363.5g6.2g18.2g
Leivinjauhe 16g28kcal0.8g6g0g0.1g
Hunaja 64g211kcal0.3g51.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6.4g26kcal0g6.3g0g0g
Ruokasuola jodioitu 11g0.3kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4064g6994kcal229.2g958.4g235.4g36.6g
Valittu annoskoko2032g3497kcal114.6g479.2g117.7g18.3g
Annoskoko puolitettuna1016g1749kcal57.3g239.6g58.9g9.2g
Arvot/100g100g172kcal5.6g23.6g5.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172011