Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 788g303kcal7.9g54.4g1.6g19.7g
Vesi563g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g12g40kcal0.6g2.3g3.1g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Rypsiöljy rainbow5.6g51kcal0g0g5.6g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g203g608kcal42.6g2g42.6g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g225g131kcal9g10.8g5.6g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g56g192kcal11.3g0g16.3g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g68g135kcal5.7g2g11.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4068g2977kcal157.2g153.8g173g43.2g
Valittu annoskoko2034g1489kcal78.6g76.9g86.5g21.6g
Annoskoko puolitettuna1017g744kcal39.3g38.5g43.3g10.8g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589