Kaalikääryleet

Varaa noin kaksikiloinen kaali ja kovella sen kanta pois.

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet ja ohenna lehtiruodit.

Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan, porkkanaraasteen ja sipulisilpun sekaan.

Lisää mustapippuria, soijakastiketta ja osa siirapista täytemassaan.

Ohenna halutessasi täytemassaa pienellä määrällä keitinvettä.

Levitä täytettä kaalinlehille ja kääri ne kaaryleiksi.

Annoksesta tulee noin 27-28 käärylettä noin 100-115 grammaa/kääryle.

Lisää loppuun keitinveteen hieman juoksevaa pullomargariinia tai oivariinita tms sekä loppu siirappi.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Valele kääryleitä välillä pellille valuvalla liemellä.

Halutessasi voit korvata sipulin selleriraasteella.

Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1268g268kcal15.2g43.1g2.5g26.6g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha267g443kcal50.7g0g26.7g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g134g37kcal0.8g7.9g0.3g3.3g
Sipuli 40g12kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Vesi267g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 33g101kcal0g24.7g0g0g
Oivariini, 60 (100g)10g55kcal0.1g0.1g6g0g
Suola, annos 3g5.3g0kcal0g0g0g0g
Soijakastike less salt (Kikkoman)10g8.2kcal1g1.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4068g1848kcal136.6g157.6g71.2g61.2g
Valittu annoskoko2034g924kcal68.3g78.8g35.6g30.6g
Annoskoko puolitettuna1017g462kcal34.2g39.4g17.8g15.3g
Arvot/100g100g45kcal3.4g3.9g1.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=306055