Vehnäsämpylät (patongit 4kpl)

Ohje alunperin kotivinkistä hampurilais- ja hodarisämpylät.

Liota hiiva käden lämpöiseen veteen ja lisää jauhoja kunnes muodostuu velli.

Nosta kulho vesihauteeseen ja peitä liinalla.

Kun velli kuplii (n. 10min.), hiiva on herännyt ja voit jatkaa taikinan tekoa.

Lisää loput jauhot, suola ja öljy.

Vaivaa hyvin.

Leivo taikinasta 12 sämpylää, palloja tai pitkuloita tulevan käytön mukaan.

Kohota liinan alla väh. 30min.

Voitele varovasti maidolla ja ripottele seesaminsiemeniä pinnalle.

Paista 225* n. 15-20min.

PS.
Tein patonkeja tällä ohjeella 4kpl.

Taikinan herätys 1h ja kohotus 1h, muuten ohjeen mukaan.

Ei voitelua eikä siemeniä.

Paisto 225* 20-25min.

Älä peitä liinalla tms. että pysyvät rapeina.

Itse nostin leipäkoppaa vasten pystyyn, niin pohjakin rapsakoitui.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi747g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 75g56kcal9.8g0.8g0.3g5.2g
Vehnäjauho puolikarkea 1166g4000kcal118.8g816g14g40.8g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Ruokaöljy keskiarvo 42g370kcal0g0g41.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4068g8850kcal257.2g1633.6g112.2g92g
Valittu annoskoko2034g4425kcal128.6g816.8g56.1g46g
Annoskoko puolitettuna1017g2213kcal64.3g408.4g28.1g23g
Arvot/100g100g218kcal6.3g40.2g2.8g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429748