Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer400g2060kcal15.6g224g120g21.2g
Voi 400g2902kcal4.8g1.6g325.2g0g
Sokeri 340g1380kcal0g339.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu440g554kcal48.4g1.3g39.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 455g1561kcal46.4g318.5g5.5g15.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4070g16915kcal230.4g1770.2g980.6g74.2g
Valittu annoskoko2035g8457kcal115.2g885.1g490.3g37.1g
Annoskoko puolitettuna1018g4229kcal57.6g442.6g245.2g18.6g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834