Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer40g207kcal1.6g22.5g12g2.1g
Voi 40g291kcal0.5g0.2g32.6g0g
Sokeri 34g138kcal0g34g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu44g56kcal4.9g0.1g4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 46g157kcal4.6g31.9g0.5g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana408g1696kcal23.2g177.4g98.2g7.4g
Valittu annoskoko204g848kcal11.6g88.7g49.1g3.7g
Annoskoko puolitettuna102g424kcal5.8g44.4g24.6g1.9g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834