Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 21g65kcal2.2g12.3g0.5g1.1g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g34g98kcal3.4g19.3g0.8g6.8g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g2.1g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 38g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 56g59kcal12.6g0g0.8g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g41g129kcal7.8g2.1g10.3g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g0.6g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)9g7.5kcal0.1g1.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana408g754kcal52.4g71.8g28.6g15.8g
Valittu annoskoko204g377kcal26.2g35.9g14.3g7.9g
Annoskoko puolitettuna102g189kcal13.1g18g7.2g4g
Arvot/100g100g185kcal12.8g17.6g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=206135