Paahdettu paprika-linssikeitto

Pilko paprikat isoiksi lohkoiksi ja paahda niitä uunissa 225 asteessa niin kauan kunnes kuoreen alkaa tulla tummia pilkkuja.

Anna jäähtyä hetken, kuori ja pilko.

Huuhtele ja valuta linssit.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota niitä öljyssä kattilanpohjalla hetki, lisää loput ainekset ja puolet vedestä.

Anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes linssit ovat kypsiä (20-25 minuuttia).

Lisää vettä keittoon pikkuhiljaa tarpeen mukaan.

Soseuta sauvasekoittimella, tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 408 grammaa

Saara74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen13g3.2kcal0.1g0.6g0.1g0.3g
Valkosipuli 0.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)6.3g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Tuore chili (Oma), annos 20g1.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Reformi kasvisliemivalmiste yrtti (1 kuutio 12g)1.5g3.5kcal0.3g0.2g0.2g0g
Timjami (tuore) (Järvikylä), annos 10g1.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Tomaattipyree, Pirkka3.8g3.1kcal0.1g0.7g0g0g
Oliiviöljy, extra virgin (Borges)1.3g11kcal0g0g1.2g0g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g25g81kcal6g12.3g0.3g3g
Tomaatti, tuore50g10kcal0.3g1.9g0.2g0.7g
Paprikajauhe 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana408g233kcal14g32.6g4g8.2g
Valittu annoskoko204g117kcal7g16.3g2g4.1g
Annoskoko puolitettuna102g58kcal3.5g8.2g1g2.1g
Arvot/100g100g57kcal3.4g8g1g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321936