Kukkakaalimuhennos koskenlaskijalla

Keitä kukkakaalit kypsäksi.

Sulata eri kattilassa voi, lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen.

Lisää maito hiljalleen, koko ajan sekoittaen seokseen, jossa voi on imeytynyt vehnäjauhoihin.

Keitä hiljalleen n.10 minuuttia.

Lisää koskenlaskija paloina kastikkeeseen ja sekoita.

Ota kattila liedeltä, lisää suola ja keitetyt kukkakaalit valkokastikkeeseen ja halutessasi kruunaa hyppysellisellä rakuunaa.

Maistuu myös kylmänä ruisleivän päällä!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Julette
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 113g27kcal2g2.5g0.3g2.6g
Vehnäjauho puolikarkea 4.5g16kcal0.5g3.2g0.1g0.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen75g25kcal2.5g3.7g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g7.5g21kcal1.4g0g1.7g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g3.8g27kcal0g0g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana408g232kcal12.8g18.8g10.2g5.6g
Valittu annoskoko204g116kcal6.4g9.4g5.1g2.8g
Annoskoko puolitettuna102g58kcal3.2g4.7g2.6g1.4g
Arvot/100g100g57kcal3.1g4.6g2.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=338204