Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)66g92kcal7.4g0.3g6.9g0g
Sokeri 13g51kcal0g12.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 14g47kcal1.4g9.5g0.2g0.5g
Perunajauho 1dl=70g15g51kcal0g12.4g0g0g
Leivinjauhe 1.2g2.1kcal0.1g0.5g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore3g0.8kcal0g0.3g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g91g145kcal6.5g14.5g6.3g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g1.5g4.4kcal0g0.8g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana408g786kcal30.8g102g26.8g2.2g
Valittu annoskoko204g393kcal15.4g51g13.4g1.1g
Annoskoko puolitettuna102g197kcal7.7g25.5g6.7g0.6g
Arvot/100g100g193kcal7.5g25g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179