Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha50g83kcal9.5g0g5g0g
Sipuli 14g4.2kcal0.2g0.7g0g0.2g
Valkosipuli 0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Porkkana 16g5.3kcal0.1g0.9g0g0.4g
Lehtiselleri 9g1.2kcal0.1g0.1g0g0.1g
Tomaattimurska 100g29kcal0.6g5.3g0.2g1.9g
Punaviini 15g11kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana409g268kcal21g14.2g10.4g5.2g
Valittu annoskoko205g134kcal10.5g7.1g5.2g2.6g
Annoskoko puolitettuna102g67kcal5.3g3.6g2.6g1.3g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.5g2.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100216