Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 56g73kcal11.9g0g2.8g0g
Vesi113g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g6.8g1.9kcal0g0.4g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)5.6g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g3.2g2.8kcal0.1g0.1g0.2g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Voi 0.8g5.7kcal0g0g0.6g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 19g7.9kcal0.1g0.8g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g0.6g1.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana410g189kcal24.4g3.2g7.2g0.6g
Valittu annoskoko205g94kcal12.2g1.6g3.6g0.3g
Annoskoko puolitettuna102g47kcal6.1g0.8g1.8g0.2g
Arvot/100g100g46kcal6g0.8g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=361291