Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g47g148kcal10.6g1.2g11.3g0g
Nauris 62g17kcal0.6g2.6g0.2g1.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g38g11kcal0.2g2.2g0.1g0.9g
Punajuuri 47g18kcal0.5g3.2g0.1g1.2g
Oliiviöljy 7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Hunaja 3.8g12kcal0g3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana410g545kcal23.8g24.4g38.4g6.6g
Valittu annoskoko205g273kcal11.9g12.2g19.2g3.3g
Annoskoko puolitettuna103g136kcal6g6.1g9.6g1.7g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877