Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1148g242kcal13.8g39g2.3g24.1g
Viinietikka 48g10kcal0g0.2g0g0g
Oliiviöljy 13g118kcal0g0g13.4g0g
Sokeri57g233kcal0g57.3g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g287g63kcal2.9g12.9g0g5.7g
Suola, annos 3g2.9g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 3.8g10kcal0.6g0.8g0.2g1.5g
Mustapippuri 1.9g5.4kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 478g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4080g1363kcal35g221.8g32g63.6g
Valittu annoskoko2040g682kcal17.5g110.9g16g31.8g
Annoskoko puolitettuna1020g341kcal8.8g55.5g8g15.9g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649