Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer401g2065kcal15.6g224.6g120.3g21.3g
Voi 401g2909kcal4.8g1.6g326g0g
Sokeri 341g1384kcal0g340.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu441g556kcal48.5g1.3g39.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 456g1565kcal46.5g319.3g5.5g16g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4080g16956kcal230.8g1774.6g983g74.6g
Valittu annoskoko2040g8478kcal115.4g887.3g491.5g37.3g
Annoskoko puolitettuna1020g4239kcal57.7g443.7g245.8g18.7g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834