Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 801g193kcal14.5g17.6g2.4g18.4g
Purjosipuli 160g37kcal2.9g3.8g0.3g3.4g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Rypsiöljy 27g239kcal0g0g27g0g
Flora kevyt margariini 40 400g30g111kcal0.2g0.9g12g0g
Kasvisliemi laimennettu 801g74kcal2.3g3.3g5.8g0.4g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g200g481kcal30g6.2g40.1g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4092g2313kcal103g70.2g175.4g45.2g
Valittu annoskoko2046g1157kcal51.5g35.1g87.7g22.6g
Annoskoko puolitettuna1023g578kcal25.8g17.6g43.9g11.3g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187518