Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g200g40kcal3g6g1g0g
Tomaatti 499g114kcal2.8g17.2g1.5g7g
Kurkku 266g29kcal1.5g3.7g0.3g1.9g
Sipuli 73g22kcal0.9g3.5g0.1g1.2g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 133g211kcal1.5g1.9g21.3g4.7g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g513g1384kcal92.2g10.2g107.6g0g
Oregano, kuivattu 1.3g4.1kcal0.1g0.3g0.1g0.6g
Paprika keltainen 226g68kcal2.1g11.5g0.5g4.5g
Oliiviöljy 90g795kcal0g0g89.9g0g
Viinietikka 33g6.9kcal0g0.2g0g0g
Mustapippuri 2.7g7.4kcal0.3g1g0.1g0.7g
Valkosipuli 11g12kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4096g5384kcal210.4g114.4g445g41.6g
Valittu annoskoko2048g2692kcal105.2g57.2g222.5g20.8g
Annoskoko puolitettuna1024g1346kcal52.6g28.6g111.3g10.4g
Arvot/100g100g132kcal5.1g2.8g10.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135512