Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio702g457kcal70.2g29.5g2.1g0g
Voi 281g2038kcal3.3g1.1g228.4g0g
Sokeri 239g969kcal0g238.6g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl281g955kcal5.6g8.4g98.3g0g
Mantelirouhe, 1 rkl169g974kcal35.6g8.9g85.1g19.6g
Kananmuna kuoreton 155g220kcal19.3g0.5g15.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g11g45kcal0g11.1g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g211g253kcal1.1g63.2g1.1g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4096g11822kcal270.2g722.6g861.6g41.4g
Valittu annoskoko2048g5911kcal135.1g361.3g430.8g20.7g
Annoskoko puolitettuna1024g2956kcal67.6g180.7g215.4g10.4g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965