Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 55g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g18g5kcal0.1g1.1g0g0.4g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g55g172kcal1.4g41.5g0.3g4.2g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g55g188kcal1.4g46g0.3g1.1g
Kuivahiiva, annos 11g1.5g5.5kcal0.7g0.6g0.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl5.5g19kcal0.8g3.1g0.4g0.6g
Pellavansiemenrouhe,Risetti9g45kcal2.2g3g2.6g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana410g931kcal13.2g190.6g14.4g17.8g
Valittu annoskoko205g465kcal6.6g95.3g7.2g8.9g
Annoskoko puolitettuna103g233kcal3.3g47.7g3.6g4.5g
Arvot/100g100g227kcal3.2g46.5g3.5g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140049