Punainen katkarapukeitto

1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia kannat poistettuina ja paloiteltuina
1 prk tomaattimurskaa
1/2 prk tomaattipurkin huuhteluvettä
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
maissinjyviä pakastimen kätköistä
3 dl katkarapuja
cayennepippuria
suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit ja tomaattipurkin huuhteluvesi.

Sekoita joukkoon kalaliemikuutio sekä ruokosokeri.

Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito.

Kiehauta.

Suurusta keitto suurusteella ja lisää maissi.

Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi katkaravut ja anna lämmetä.

Mausta cayennella ja tarvittaessa suolalla.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1640 grammaa

Anu09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Rypsiöljy 1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Tomaatti 44g10kcal0.2g1.5g0.1g0.6g
Tomaattimurska 50g15kcal0.3g2.6g0.1g0.9g
Kookosmaito 50g104kcal1g1.4g10.7g0.2g
Kalaliemikuutio 1.3g3.8kcal0.1g0.4g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 25g0kcal0g0g0g0g
Ruokosokeri1.3g5.1kcal0g1.2g0g0g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g1.3g4.6kcal0g1.1g0g0g
Katkarapu 19g13kcal2.7g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana410g339kcal9g17.6g25.2g3.8g
Valittu annoskoko205g170kcal4.5g8.8g12.6g1.9g
Annoskoko puolitettuna103g85kcal2.3g4.4g6.3g1g
Arvot/100g100g83kcal2.2g4.3g6.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=175763