Kevyempi sitruunajuustokakku

Pohja:
400g gluteenittomia digestivekeksejä (esimerkkinä Semperin kauradigestivet)
100g Keijun tummansinistä margariinia (maidoton, vegaaninen)

Täyte:
300g pehmeää tofua
5dl Alpro Airy & Creamy -soijavispiä (kaksi purkkia)
2 sitruunaa
4-8 rkl tomusokeria, oman maun mukaan
4 tl vaniljasokeria

Lisäksi vadelmia tai muita marjoja soseena.

Murskaa keksit ja yhdistä ne sulaan margariiniin, sekoita hyvin.

Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle tiiviisti.

Raasta sitruunoista kuori ja purista mehut.

Surauta tehosekoittimessa kaikki täytteen ainekset, kaada pohjan päälle ja peitä kannella tai foliolla.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, jähmeämmän olomuodon saadaksesi pidempään.

Voit tarjoilla lisänä vaikkapa soseutettuja vadelmia tai muiden marjoja, ikään kuin kastikkeena.

(Reseptin kaloreihin laskettu 200g vadelmia.)

Kakku on vegaaninen ja pohjaan tulevista kekseistä riippuen myös mahdollisesti gluteeniton.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Nipanapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tofu, pehmeä (oy soya ab)37g21kcal2g1g0.9g0g
Alpro airy & creamy (Alpro), annos 100g62g173kcal0.6g15.9g6g0.1g
Tomusokeri 1dl=60g3.7g15kcal0g3.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g8kcal0g2g0g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml13g2.6kcal1g0g0g0g
Kauradigestive (Semper), annos 8g50g234kcal2g33.9g10g0g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 13g66kcal0g0.1g7.5g0g
Vadelma 25g10kcal0.2g1g0.2g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana410g1059kcal11.6g115.2g49.2g2g
Valittu annoskoko205g530kcal5.8g57.6g24.6g1g
Annoskoko puolitettuna103g265kcal2.9g28.8g12.3g0.5g
Arvot/100g100g258kcal2.8g28.1g12g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371104