Tattarituorepuuro

Laita kuivat ainekset kulhoon.

Lisää vesi niin, että ainekset peittyvät, mutta varovasti, ettei puurosta tule liian juoksevaa - testaamalla oppii sopivan suhteen.

Jätä turpoamaan yön yli jääkaappiin.

Laita aamulla seos blenderiin tai vetäise sauvasekottimella tasaiseksi.

Nyt seos on valmis syötäväksi, mutta melkoisen mauton.

Jäiset marjat antavat tuorepuurolle makua, joten niitä kannattaa oman maun mukaan sekoittaa puuron sekaan.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Sakaali
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tattarihiutale (Myllyn paras), annos 40g41g139kcal5.3g27.5g0.7g2.2g
Kurpitsansiemen, Risetti19g106kcal3.4g7.9g6.8g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 13g85kcal3.4g0.9g7.3g1.5g
Saksanpähkinä 1kpl 4g (Meira), annos 4g7.5g49kcal1.1g1.1g4.9g0g
Hasselpähkinä 13g81kcal1.8g0.4g7.6g2.2g
Pellavansiemen kokonainen 6.3g32kcal1.2g0.1g2.6g1.7g
Auringonkukansiemen 13g75kcal2.9g1.6g6.2g0.8g
Vesi94g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana410g1130kcal38.2g79g72.2g16.8g
Valittu annoskoko205g565kcal19.1g39.5g36.1g8.4g
Annoskoko puolitettuna102g283kcal9.6g19.8g18.1g4.2g
Arvot/100g100g276kcal9.3g19.3g17.6g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=377305