Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g23g135kcal4.7g1.5g12.2g0g
Sokeri 23g91kcal0g22.5g0g0g
Voisarvi croissant 23g82kcal1.8g8.9g4.2g0.5g
Kananmuna kuoreton 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 2.5g7.1kcal0.4g0g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 23g77kcal2.3g15.8g0.3g0.8g
Leivinjauhe 1.3g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.6g1.9kcal0.1g0.4g0g0.2g
Raparperi 75g25kcal0.5g4.1g0.1g1.1g
Sokeri 8.1g33kcal0g8.1g0g0g
Fariinisokeri13g53kcal0g13.1g0g0g
Vesi3.8g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3.8g0.8kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana410g1037kcal21.6g150g36.2g5.2g
Valittu annoskoko205g519kcal10.8g75g18.1g2.6g
Annoskoko puolitettuna103g259kcal5.4g37.5g9.1g1.3g
Arvot/100g100g253kcal5.3g36.6g8.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759