Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 5g36kcal0.1g0g4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen60g20kcal2g2.9g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai90g316kcal10.8g64.1g1.9g2.7g
Hiiva, 50g10g6.1kcal1.3g0.1g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g20g12kcal1.8g1g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]20g28kcal2.8g2.8g0.7g9.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana410g835kcal37.6g141.8g13.2g24.4g
Valittu annoskoko205g417kcal18.8g70.9g6.6g12.2g
Annoskoko puolitettuna103g209kcal9.4g35.5g3.3g6.1g
Arvot/100g100g204kcal9.2g34.6g3.2g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92427