Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 6.6g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Palsternakka 2.2g1.4kcal0g0.3g0g0.1g
Nauris 8.8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.2g
Lohifilee 53g103kcal9.8g0g7.1g0g
Tilli, tuore 1.7g0.5kcal0.1g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g1.3g2.9kcal0.2g0.2g0.1g0g
Sipulikuutiot Apetit8.8g2.3kcal0.1g0.4g0g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g8.8g1.5kcal0.2g0.2g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 26g87kcal0.5g0.8g9.2g0g
Vesi88g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana412g405kcal22.2g5.4g32.8g0.8g
Valittu annoskoko206g203kcal11.1g2.7g16.4g0.4g
Annoskoko puolitettuna103g101kcal5.6g1.4g8.2g0.2g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104981