Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 150g36kcal2.7g3.3g0.4g3.4g
Oliiviöljy 5.1g45kcal0g0g5.1g0g
Tonnikala öljyssä 35g66kcal9.4g0g3.1g0g
Valkosipuli 2.2g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton5.6g1.2kcal0g0.1g0g0g
Vesi8.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana412g300kcal24.6g7.6g17.2g6.8g
Valittu annoskoko206g150kcal12.3g3.8g8.6g3.4g
Annoskoko puolitettuna103g75kcal6.2g1.9g4.3g1.7g
Arvot/100g100g73kcal6g1.8g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=141083