Punajuuri-perunasosekeitto

Kuori punajuuret, pilko kuutioiksi.

Keitä vedessä kunnes hieman pehmenneet.

Lisää kuoritut ja kuutioidut perunat.

Keitä yht. noin puoli tuntia.

Lisää kasvisliemikuutio ja ruokakerma.

Soseuta sauvasekoittimella.

Lisää tarvittaessa suolaa.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Lauran84

N63 sanoi...

Tähän kannattaa lisätä vielä sipulia, valkosipulia ja porkkanaa makua antamaan. Kerman sijaan voi käyttää Koskenlaskijaa, joka antaa lisämakua.

sunnuntai 06.05.2012 klo 17:27

AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 72g55kcal1.3g11.1g0.1g0.7g
Punajuuri 46g18kcal0.5g3.2g0.1g1.2g
Vesi67g0kcal0g0g0g0g
Laktoositon ruokakerma 15% (Arla), annos 200g21g33kcal0.6g0.9g3.1g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow1.3g3.5kcal0.1g0.1g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana412g217kcal5g30.6g7.2g3.8g
Valittu annoskoko206g108kcal2.5g15.3g3.6g1.9g
Annoskoko puolitettuna103g54kcal1.3g7.7g1.8g1g
Arvot/100g100g53kcal1.2g7.4g1.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=219013