Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi875g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl13g33kcal1.6g0.2g2.9g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g171g48kcal1g10.1g0.3g4.3g
Sipuli (kuorittu)44g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Selleri, annos 50g4.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Palsternakka 53g33kcal0.3g6.2g0.2g2.4g
Kiinankaali 131g26kcal2g3g0.4g1.2g
Peruna, keskikokoinen 60g367g220kcal5.5g47.8g0.4g3.3g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g306g674kcal33.7g6.1g58.2g0.3g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%88g96kcal2.4g2.4g8.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4102g2285kcal94.2g156g142.4g24.4g
Valittu annoskoko2051g1143kcal47.1g78g71.2g12.2g
Annoskoko puolitettuna1026g571kcal23.6g39g35.6g6.1g
Arvot/100g100g56kcal2.3g3.8g3.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207501