Tomaatti-mozzarellapiirakka

Pohja:
200 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl vettä

Täyte:
2 rkl Dijon-sinappia
1 ½ dl parmesan-raastetta
6-8 luumutomaattia
250-300 g mozzarellaa
suolaa
mustapippuria

Basilikaöljy:
½ dl oliiviöljyä
½ ruukkua basilikaa
½ (tai 1 pieni) valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria

Koristelu:
basilikaa
rucolaa

Voitele piirasvuoka (halkaisija 24-26 cm). Yhdistä nyppien margariini ja jauhot.

Lisää vesi.

Painele taikina kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille.

Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.

Sivele pohja sinapilla ja ripottele päälle parmesan-raaste.

Viipaloi tomaatit ja mozzarella.

Lado viipaleet vuokaan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paista 225 asteessa 20-30 min.

Sekoita oliiviöljy, basilikanlehdet ja valkosipuli sauva/tehosekoittimella.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Ripottele basilikaöljyä piirakan päälle ennen tarjoilua.

Koristele piirakka basilikan- ja rucolanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 114 grammaa

Tiksuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sinappi 48g63kcal2.1g6.8g2.9g0.8g
Tomaatti 979g223kcal5.5g33.8g2.9g13.7g
Juusto, mozzarella 452g1178kcal84.1g0g91.8g0g
Piirakkataikina suolaiseen leivontaan (Myllyn paras), annos 380g573g1975kcal44.7g223.3g96.8g11.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4104g6879kcal272.8g527.8g388.8g52g
Valittu annoskoko2052g3440kcal136.4g263.9g194.4g26g
Annoskoko puolitettuna1026g1720kcal68.2g132g97.2g13g
Arvot/100g100g168kcal6.6g12.9g9.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=241265